Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije 'Fifth Avenue'

Otkrijte koja je najskuplja ulica na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Causeway Bay' u Hong Kongu postala je najskuplja trgovačka četvrt na svijetu.

Hongkongški Causeway Bay postao je najskuplja trgovačka četvrt na svijetu, prestigavši tako i popularnu 'Fifth Avenue' koja se nalazi u New Yorku, piše Buisness Insider. Kvadratni metar prodajnoga prostora u Causeway Bayju najmoprimci plaćaju 22.307 eura godišnje, prema podacima jedne od najvećih svjetskih kompanija za promet nekretninama 'Cushman & Wakefield'.

Najamnina za prvoklasni prostor u Causeway Bayju poskupjela je za čak 35 posto na godišnjoj razini, dok je u Parizu na Champs –Élyséesu poskupjela za 30 posto. Na drugom mjestu po skupoći je Peta Avenija u New Yorku s godišnjom najamninom od 21.204 eura po kvadratu, što je za 11 posto više nego prošle godine. Champs –Élysée je na trećem mjestu s cijenom godišnjeg zakupa od 9.573 eura po kvadratu.

>> Evo koje su zemlje najveći brendovi na svijetu!

Na četvrtom i petom mjestu se nalaze Ginza u Tokiju i Pitt Street u Sidneyju s cijenom od 8.962, odnosno 8.077 eura po kvadratu, a to su iste cijene kao i one od prije godinu dana. Šesto je mjesto pripalo New Bond Streetu u Londonu gdje se za jedan kvadratni metar treba izdvojiti i do 7.942 eura godišnje, što je tri posto više nego prošle godine. Na sedmom se mjestu nalazi Bahnhofstrasse u Zürichu gdje je kvadrat poskupio devet posto te sad košta 7.243 eura, a na osmom je milanska Via Monte Napoleone s cijenom kvadrata od 7.000 eura i rastom od tri posto.

Slijedi Myeong –dong u južnokorejskoj prestolnici Seulu s cijenom najamnine od 5.822 eura po kvadratu što je 16 posto više nego prije godinu dana. Na desetom se mjestu našao Kaufinger Strasse u Münchenu gdje godišnji najam prostora stoji 4.200 eura po kvadratu, a to je šest posto više nego prošle godine.

Prema podacima kompanije 'Cushman & Wakefield', cijene najamnine za Europu, Bliski Istok i Afriku poralse su u prosjeku za 1,7 posto za godinu dana uslijed povećanja potražnje međunarodnih brendova i proizvođača luksuzne robe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene