Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U stanju pripavnosti

Tinejdžera (15) napala morska neman dok je surfao

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Petnaestogodišnjaka je u ponedjeljak napao morski pas kada je otišao surfati na valovima u blizini obale Fire Islanda u New Yorku.

Nakon što ga je u nedjelju napala morska neman, surfer je u šoku doplivao natrag do obale, gdje mu je pomogao jedan posjetitelj plaže te mu je pružena liječnička pomoć.

Surfer je rekao da mu je morski pas zabio zube u lijevu petu i nožne prste, ali da ih nije uspio odgristi. 

Potom su pozvani službenici pomorskog ureda policije okruga Suffolk, koji su požurili u pomoć žrtvi nakon što je ugrizena na obali plaže Kismet oko 17:20. Petnaestogodišnjak je potom prevezen u Sveučilišnu bolnicu Good Samaritan u West Islipu kako bi mu pružili liječničku pomoć.

Neimenovani tinejdžer surfer posljednja je žrtva napadnuta uz obalu otoka, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović o novom šefu VSOA-e Milanović hitno sazvao presicu: "Da je sveti Petar kandidat, ne može! Ovako se ponašaju karteli, ovo je ucjena"

Fire Island sada će ostati u stanju pripravnosti do kraja ljeta nakon što se prošlog ljeta dogodilo šest napada morskih pasa u tri tjedna na tom području.

Prvi od prošlogodišnjih napada dogodio se 30. lipnja, kada je 57-godišnji plivač zadobio razderotinu stopala na Jones Beachu, što je prema liječnicima bio mogući ugriz morskog psa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dolazi El Niño Stiže vremenski fenomen, utjecat će na milijarde ljudi: "To je još jedan poziv na buđenje"

Pročitajte i ovo Muškarac se u Tel Avivu u ljude zabio automobilom - 1 Zabio se u ljude VIDEO Krvavi napad u Izraelu, ima mrtvih i ranjenih. Objavljena zlokobna poruka: "Pripremite se za brojenje mrtvih i ranjenih, krv naše djece nije jeftina"

Nekoliko dana kasnije tijekom vikenda 4. srpnja, spasilac Zachari Gallo ironično je igrao ulogu žrtve u vježbi u vodama obližnje plaže Smith Point kada ga je za prsa ugrizao morski pas.

Gallo je pljuskom odbio metar i pol dugog morskog psa, koji mu je ozlijedio ruku. Bio je to prvi prijavljeni napad morskog psa na toj plaži od 1959. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene