Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašli dokaze

Timošenko osumnjičena za ubojstvo: Prijeti joj doživotni zatvor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko službeno je osumnjičena za naručivanje ubojstva i mogla bi biti osuđena na doživotnu kaznu zatvora, izjavio je glavni ukrajinski tužitelj Viktor Pšonka.

Tijekom istrage o ubojstvu biznismena i ukrajinskog parlamentarnog zastupnika Jevgenija Ščerbana 1996. godine, tužiteljstvo je ustvrdilo da su njegovo ubojstvo naručili Timošenko i Pavel Lazarenko, ukrajinski premijer od1996. do 1997. godine. Oni su prema rezultatima istrage platili ubojicama 2,8 milijuna dolara, piše RT.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Generalni direktor kompanije 'Aton' i zamjenik predsjednika parlamenta Jevgenij Ščerban ubijen je u zračnoj luci u istočnom ukrajinskom gradu Donjecku u studenom 1996. godine. U tom napadu ubijeni su njegova supruga i jedan zaposlenik na aerodromu.

>> Bivša ukrajinska premijerka Timošenko naručivala je ubojstva?

Prošle godine u travnju Ruslan, sin Jevgenija Ščerbana, predao je istražnim vlastima dokaze koji upućuju na umiješanost i Timošenko. Ona je trenutačno u zatvoru gdje odslužuje sedmogodišnju kaznu za zlouporabu položaja i ovlasti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene