Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacuje optužbe

Bivša ukrajinska premijerka Timošenko naručivala je ubojstva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Julije Timošenko odbacio je optužbe. Tvrdi da se njima želi dodatno ukaljati njezin ugled

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko osumnjičena je da je platila ubojstvo visokopozicioniranog političara i još dvije osobe 1996. godine, piše ABC. Zamjenik državnog tužitelja Renat Kuzmin optužio je Timošenko da je zajedno s bivšim ukrajinskim premijerom Pavlom Lazarenkom naručila ubojstvo.

Pročitajte i ovo Napad na Odesu Brojne štete VIDEO Raketni napad na Odesu: Četiri osobe su poginule, puno je ozlijeđenih, gori dvorac Harryja Pottera Poljski poljoprivrednici Pao dogovor Okončana kriza na poljsko-ukrajinskoj granici koja je trajala mjesecima

Kuzmin je kazao da je Timošenko, zajedno s Lazarenkom, prebacila novac preko računa tvrtke koju je kontrolirala na račun Yevhena Shcherbana, koji je ustrijeljen u zračnoj luci, zajedno sa suprugom i pomoćnikom. Kuzmin tvrdi da se Shcherban protivio njihovim poslovnim interesima.

Kako bi službeno mogli optužiti Timošenko tužitelji bi morali razgovarati sa Lazarenkom koji je u zatvoru u Kaliforniji gdje služi kaznu od 9 godina zatvora zbog korupcije, a SAD nije dopustio posjetu još najmanje godinu dana.

Odvjetnik Julije Timošenko odbacio je optužbe te tvrdi da se njima želi dodatno ukaljati ugled bivše premijerke u Ukrajini.

Timošenko je u listopadu prošle godine osuđena na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja odnosno zbog posredovanja pri potpisivanju ugovora o kupnji plina iz Rusije. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene