Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neviđen pokolj

Tikrit: Iz masovne grobnice ekshumirani ostaci 164 ubijenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz više masovnih grobnica otkrivenih blizu Tikrita, gdje su džihadisti Islamske države napravili pokolj među tisućama šijitskih novaka, ekshumirana su 164 tijela, izvijestio je glasnogovornik ministarstva za ljudska prava Kamel Amin.

"Dosad su, nakon višetjedne istrage, u četirima grobnicama otkriveni posmrtni ostaci 164 ubijene osobe", rekao je Amin za AFP.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Dokumenti i mobiteli pronađeni u masovnim grobnicama ukazuju na to da je riječ o žrtvama "masakra u Speicheru", vojnoj bazi sjeverno od Tikrita iz koje su prošle godine najprije oteti, a potom vjerojatno pogubljeni šijitski novaci. Treba još pričekati rezultate DNK analize da bi se pretpostavka potvrdila, dodao je Amin.

U palači diktatora otkrivena masovna grobnica

Oko 1700 boraca, većinom pripadnika šijitskih milicija. ubijeno je u pokolju u Speicheru u lipnju 2014., na početku IS-ove ofenzive na sjever Iraka.

Dužnosnici su kazali da je na području predsjedničkog kompleksa bivšega diktatora Sadama Huseina otkriveno deset zajedničkih grobnica, a još tri su pronađene u predgrađu Tikrita.

Masovne grobnice otkrivene su nakon što su iračke snage prošli tjedan preuzele kontrolu nad Tikritom, što je dosad njihova najveća pobjeda u borbi protiv Islamske države. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene