Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika nasljedstva

Evo zašto je bolje imati 'tetu' u Australiji nego 'tetu' u Americi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje jedne od vodećih svjetskih banaka pokazalo kako su, kad se radi o nasljedstvima, najdarežljiviji Australci.

Jeste li ikada maštali o tome da vam jedan dan iz inozemstva stigne poziv kojim vas obavještavaju da ste od davno zaboravljene tete, strica ili pak nekog treće naslijedili veliko bogatstvo koje će vam riješiti sve financijske probleme?

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Ako jeste, možda ne bi bilo loše da u tu maštariju dodate i jedan detalj. Pobrinite se za to da su teta ili stric koji vam ostavljaju golemo nasljedstvo iz Australije. Naime, kako je pokazalo istraživanje koje provela jedna od najvećih svjetskih banaka HGBC, najveće nasljedstvo ostavljaju upravo Australci, u prosjeku 501.919 dolara, piše CNN.

Ostavila 500 milijuna dolara, a nema ih tko naslijediti

'Tete' iz Amerike puno su skromnije po tom pitanju, pa u prosjeku u nasljedstvo ostavljaju oko 177.000 dolara što ih svrstava na šesto mjesto ove ljestvice. Između Australije i SAD-a smjestili su se Singapur (371.000 dolara), Velika Britanija (280.000 dolara), Francuska (220.000 dolara) i Tajvan (190.000 dolara).

U istraživanju je sudjelovalo oko 16.000 ljudi iz 15 zemalja. Njime nije bila obuhvaćena Hrvatska niti zemlje u regiji, no možda je tako i bolje, tko zna kako bi to izgledalo u usporedbi si ovim zemljama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene