Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad potvrde njegovo mučeništvo

Talibani se zakleli da će osvetiti Osamu bin Ladena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski talibani povezani s Al Kaidom zakleli su se da će osvetiti Osamu bin Ladena, ako se potvrdi da je ubijen u američkom zračnom napadu u Pakistanu te su zaprijetili da će napasti američke ciljeve i vlasti u Islamabadu.

'Ne možemo potvrditi mučeništvo Osame bin Ladena. Kada nam to potvrde vlastiti izvori, bit ćemo spremni dati izjavu', rekao je glasnogovornik Talibanskog pokreta u Pakistanu (TTP) Ehsanulah Ehsan, u telefonskom razgovoru s novinarom France Pressea.

'Ako se potvrdi njegovo mučeništvo, osvetit ćemo njegovu smrt i krenuti u napade na američke i pakistanske ciljeve te na pripadnike snaga sigurnosti, jer ti su ljudi neprijatelji islama', kazao je glasnogovornik. TTP je 2007. prisegnuo Al-Kaidi na vjernost i iste godine, osobno s Bin Ladenom dogovorio potporu džihadu prema Islamabadu i Washingtonu u ratu protiv terorizma. (Hina)

Pročitajte i ovo Kabul Podaci UN-a Više od 1000 afganistanskih civila ubijeno u eksplozijama i nasilju od 2021. Slika nije dostupna Premješten u samnicu Htio dokazati da je zemlja sigurna pa završio u zatvoru: Talibani uhitili austrijskog ekstremista

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene