Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tajlandska policija naredila prosvjednicima da se raziđu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandska policija u nedjelju je ponovno naredila prosvjednicima koji su zaposjeli zračne luke u Bangkoku da se raziđu, zabranivši okupljanje više od pet osoba i upozorivši da će oni koji ne poslušaju naredbu biti uhićeni i kažnjeni.

Nekoliko sati nakon eksplozije granate u kojoj je ozlijeđeno više od 50 prosvjednika, a uoči velike prosvjedne povorke koju organiziraju vladini pristaše, policija nije navela na koji način planira provesti mjere izvanrednog stanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi posjet nakon puča Oštar zaključak: "Sjevernu Koreju potrebno je izolirati" Slika nije dostupna Sjaj na nebu VATRENA KUGLA PROPARALA NEBO Svjedoci su mislili da se srušio zrakoplov

Priopćenjem se oglasio general pukovnik Suchart Muenkaew Chief, policijski pregovarač u domaćoj zračnoj luci Don Muang. Druga policijska jedinica odgovorna je za međunarodnu zračnu luku Suvarnabhumi.

Zaposjedanjem zračnih luka, Narodni savez za demokraciju (PAD) ušao je u 'završnu bitku' za svrgavanje premijera Somchaija Wongsawata kojega optužuju da je samo paravan bivšem premijeru Thaksinu Shinawatri, svrgnutom u vojnom udaru 2006. godine.

U dvjema eksplozijama tijekom noći u Bangkoku na mjestima koje su zaposjeli prosvjednici ozlijeđena je najmanje 51 osoba.

Dvoje prolaznika ozlijeđeno je u noći na nedjelju u podmetnutoj eksploziji izvan zgrade zračne luke Don Mueang namijenjene domaćim letovima. Nešto ranije 49 ljudi, prema službi hitne pomoći, ozlijeđeno je u napadu ručnom bombom pokraj tribine podignute ispred službenog sjedišta vlade koje su prosvjednici isto zauzeli 26. kolovoza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene