Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Romney girl'

Švicarska prosvjedovala protiv Obamina izbornog videospota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska je prosvjedovala protiv videospota ‘Romney Girl’, korištenog u izbornoj kampanji američkog predsjednika Baracka Obame, u kojoj je predstavljena kao porezna oaza, objavila je novinska agencija ATS.

U videospotu raspjevana plavuša u narodnoj nošnji predstavlja se kao djevojka koja živi u svijetu bogatstva republikanskog kandidata Mitta Romneyja, milijardera s bankovnim računima diljem svijeta. Kratak film ‘daje naslutiti da je posjedovanje bankovnog računa u Švicarskoj sumnjivo samo po sebi s jedinim ciljem - utajom novca od poreza’, objavilo je švicarsko savezno ministarstvo vanjskih poslova.

Švicarsko veleposlanstvo u Washingtonu izrazilo je žaljenje zbog spota, prenosi ATS. U spotu se pojavljuje popis zemlja u kojima Romney ima tajne račune - osim Švicarske, tu su i Luksemburg, Kajmansko Otočje te Irska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon poraza Posljednji Romneyjev gaf: Pokrenuo 'predsjedničku' web stranicu Slika nije dostupna Za njega to znači nastavak progona Assange: Obama je vuk u janjećoj koži

>> 'Drvlje i kamenje' po protivniku: Obama krenuo u NEGATIVNU kampanju!

Spot cilja Romneyjeve porezne obveze jer je odgađao objaviti te podatke. Konačno je pristao objaviti samo podatke iz zadnjih dviju godina. U srpnju je američki časopis ‘Vanity Fair’ otkrio da je Romney imao bankovni račun u Švicarskoj s tri milijuna dolara, upravo na temelju poreznih obveza, piše agencija ATS. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene