Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratio se u Washington

Obami i dalje stižu čestitke, ali i nova očekivanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz cijelog svijeta i dalje stižu čestitke Baracku Obami na osvajanju drugog predsjedničkog mandata. Slavilo se u rodnom selu njegova oca u Keniji, čestitaju svjetski čelnici od Južne Amerike do Australije. No uz čestitke, stižu i poruke očekivanja.

Pobjedničko slavlje nije dugo trajalo. Vrlo brzo nakon osvajanja drugog mandata Barack Obama se s obitelji vratio u glavni američki grad. Od svjetskih čelnika stižu čestitke, ali i nova očekivanja od predsjednika koji je obećavao da će promijeniti svijet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon poraza Posljednji Romneyjev gaf: Pokrenuo 'predsjedničku' web stranicu Slika nije dostupna Za njega to znači nastavak progona Assange: Obama je vuk u janjećoj koži

>> Assange: Obama je vuk u janjećoj koži

'Obama je izbore dobio latinoameričkim glasovima, glasovima useljenika. Kako će im se odužiti? Postoje strane koje ih žele deportirati i one koje ih žele priznati', rekao je predsjednik Bolivije Evo Morales. 'Potreban je svjež pogled na odnose SAD-a i Rusije. Možda se čini čudno, ali naši odnosi ne ispunjavaju stvarna očekivanja kako u SAD-u, tako i u Rusiji', izjavio je Igor Ivanov, predsjednik ruskog Vijeća za vanjske poslove.

Na Wall Streetu nema velikog slavlja. Uz starog predsjednika ostali su i stari problemi. Poslovnu Ameriku brine reforma poreznog sustava i nužno smanjenje rupe u proračunu. 'Ekonomija treba pomoć. Moramo ljudima ponovno osigurati radna mjesta, moramo riješiti taj problem s proračunom i fiskalnim deficitom', rekao je jedan poslovnjak s Wall Streeta.

Nova pobjeda prvog afroameričkog predsjednika razveselila je latinoameričku zajednicu. A nakon SAD-a, najveća proslava organizirana je u kenijskom selu iz kojeg dolazi Obamin otac. 'Nisam bila zabrinuta tijekom izbora. Bila sam uvjerena da će Obama pobijediti', rekla je Obamina baka Sarah Obama.

Poraženi Mitt Romney napustio je Boston nedugo nakon poraza. Analitičari predviđaju da će se vratiti svojoj mormonskoj crkvi gdje je služio kao biskup.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene