Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugogodišnja korupcija

Švicarska policija uhitila više dužnosnika FIFA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dužnosnici, među kojima nije Sepp Blatter, uhićeni su u ranojutarnjoj operaciji u Zurichu.

U Švicarskoj je uhićeno nekoliko visokih dužnosnika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) osumnjičenih za korupciju.

Pročitajte i ovo Odmorište Zermatt Planina Matterhorn Šestero ljudi nestalo tijekom skijanja: Policija bez novih informacija i nakon akcije potrage Švicarska na referendumu izglasala 13. mirovinu Važan korak za Švicarsku Izglasali uvođenje 13. mirovine: "Ovaj korak je velika prekretnica"

Švicarske vlasti uhitile su dužnosnike u ranojutarnjoj operaciji u Zurichu, a očekuje se izručivanje uhićenih dužnosnika u SAD. Više švicarskih policajca nenajavljeno je stiglo u hotel Baur au Lac, a uhićeni dužnosnici u Švicarsku su stigli na izbore za čelnika organizacije na kojima se Sepp Blatter nada osvajanju petog mandata.

Opsovala predsjednika FIFA-e: "Je** se, korumpirana pi***!"

Optužbe su povezane s navodima o raširenoj korupciji u FIFA-i protekla dva desetljeća, a uključuju pranje novca, ucjenjivanje i iznudu.

CNN javlja kako se očekuje optužnica protiv do 14 ljudi, dok je prema informacijama BBC-a trenutno uhićeno šest dužnosnika. Blatter nije među njima, iako je bio dio skupine pod istragom. No, nagađa se da će se među onima suočenima s optužnicom naći njegovi bliski suradnici. Identitet uhićenih još nije poznat, a optužbe su rezultat trogodišnje istrage koju je provodio FBI.

FIFA je u središtu istrage o korupciji već godinama.

Prema pisanju nekih medija, policajci u civilu na recepciji su uzeli ključeve od soba u kojima su uhićeni odsjeli, a operacija je protekla mirno. Dužnosnici su navodno izvedeni bez lisica na rukama, a događanja su izbezumila zaposlenike hotela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene