Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprimjenjiva jurisdikcija

Obavijeno velom tajni: Jedna država zatvorila istragu eksplozija na plinovodu Sjeverni tok

Curenje plina
Curenje plina Foto: Afp
Švedski istražitelji u srijedu su objavili da zatvaraju istragu eksplozija na plinovodima Sjeverni tok 1 i 2. Ugledni svjetski medij ranije je objavio da je za eksploziju odgovorna Ukrajina, ali da je akcija izvedena iza leđa predsjednika Volodimira Zelenskog.

"Zaključak istrage je da se švedska jurisdikcija tu ne primjenjuje i da se ona stoga treba zatvoriti", priopćilo je švedsko državno odvjetništvo.

Više milijardi dolara vrijedni plinovodi koji su prevozili plin iz Rusije do Njemačke putem Baltičkog mora pogođeni su nizom eksplozija u švedskim i danskim vodama u rujnu 2022. godine, zbog čega su velike količine metana završile u atmosferi.

Pročitajte i ovo Kamion se zabio u kuću kod Vinkovaca zabio se u kuću FOTO Šokantno svjedočanstvo: "Zatresla se kuća, žena vrišti i plače, pao je krov na dijete"

Danska policija priopćila je da su cjevovode pogodile snažne eksplozije, a švedski istražitelji potvrdili su da tragovi eksploziva pronađeni na licu mjesta ukazuju na sabotažu.

Švedska, Danska i Njemačka pokrenule su zasebne istrage, no sve tri zemlje tajnovite su oko njihovih rezultata. Danska i njemačka istraga još uvijek traju.

Pročitajte i ovo Ilustracija dobre vijesti Sabor izglasao važne novosti oko osobne iskaznice, evo što se sve mijenja

Kako smo ranije pisali, američki magazin The Washington post, pisao je da su za eksploziju odgovorni Ukrajinci, ali da je akcija izvedena iza leđa predsjednika Volodimira Zelenskog.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene