Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetka bolest

Dječak svaki put kada zaspi prestane disati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liam Derbyshire ima 11 godina i pati od vrlo rijetke bolesti zbog koje svaki puta kada zaspi prestane disati.

Svake noći kad legne u krevet dječak se mora priključiti na uređaj koji ga održava na životu. Pati od rijetkog stanja koje se naziva centralna hipoventilacija. Njegovim roditeljima bilo je rečeno da će živjeti samo šest tjedana. Obitelj je potrošila tisuće na račune za struju koja održava njegovu opremu. Također su instalirali svjetleće upozorenje u slučaju da tijekom noći nestane struje. Liam pohađa posebnu školu u Farehamu i stalno mora nositi cjevčicu za disanje u grlu. Dok je bio mlađi imao je i rak, i unatoč svim poteškoćama, kaže njegova majka, on je jedno veselo dijete.

Pročitajte i ovo PR Sve za laku noć Novi proizvodi za tri desetljeća tradicije i najudobnijeg spavanja Slika nije dostupna STRUČNJACI OTKRIVAJU KAKO Hrvatska mirno spava: Pretvorite svoju spavaću sobu u oazu mirnog sna

'Moramo ga dobro paziti jer zna biti skroz aktivan nakon čega mu se srce uspori. Pun je života, fantastičan je, stalno se smije. Svaki novi dan njegova života je bonus,' rekla je njegova majka. 'Njegovo stanje je vrlo rijetko. Liam je bio prvi pacijent kojem sam dijagnosticirao centralnu hipoventilaciju. Ono što je stavarno izmimno kod Liama je to što je imao problema s crijevima i rak, rekao je doktor Gary Connett.

Liam ima 24-satni nadzor, medicinsku sestru koja ga čuva tijekom noći kako bi njegovi roditelji mogli spavati. Mora redovito jesti velike porcije hrane jer ima malen probavni sustav, a njegovi roditelji samo na hranu daju više od 6.000 kuna mjesečno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene