Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje u Madagaskaru

Sukobili se prosvjednici i policija, najmanje 23 mrtvih i 83 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su dvadeset tri osobe poginule, a osamdeset tri su ranjene u Antananarivu, kada su sigurnosne snage zapucale na pristaše smijenjenog gradonačelnika prijestolnice Madagaskara Andryja Rajoeline, doznaje se od lokalnih dužnosnika.

Pročitajte i ovo Zavod za javno zdravstvo Zadnji u nizu napada prosvjednika Nakon izgreda u Bjelovaru svi su u strahu: "Imala sam osjećaj da će me opaliti, nisam ni znala s koje strane" Slika nije dostupna Nisu cijepljeni S prosvjeda u COVID bolnicu: Nekoliko prosvjednika zaraženih koronom tražilo liječničku pomoć, jedan je na kisiku

'Dvadeset tri trupla i osamdeset troje ranjenih je u sveučilišnoj bolnici u središtu madagaskarske prijestolnice', rekao je načelnik vatrogasne brigade u Antananarivu Jaona Andrianaivo. 'Ne znam kako je u drugim bolnicama', dodao je. Madagaskarske snage sigurnosti danas poslijepodne zapucale su na okupljene predstavnike oporbe koju predvodi Andry Rajoelina, pošto su prosvjednici pokušali zauzeti palaču u kojoj je ured predsjednika Marca Ravolomanane, u središtu grada.

Ravolomanana je optužio Rajoelinu da je odgovoran za nasilje i rekao je da je to što se događa u Antananarivu 'sramotno i nedopustivo'. Oporba pak optužuje predsjednika da je diktator.

Posebni izaslanik UN-ova glavnog tajnika Bana Ki-moona za Madagaskar, Haile Menkerios, doputovao je danas u četverodnevni posjet Antananarivu kako bi posredovao u smirivanju napetosti u zemlji. Taj je eritrejski diplomat izjavio na tiskovnoj konferenciji da će se njegov tim sastati sa svim zainteresiranim stranama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene