Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo Politkovskaje

Suđenje se nastavlja unatoč prigovorima obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac vojnoga suda u Moskvi odlučio je, nakon oslobađajuće presude u prvom sudskom postupku, da se nastavlja drugo suđenje trima osobama osumnjičenim za sudjelovanje u ubojstvu novinarke Anne Politkovskaje, unatoč negativnom mišljenju podnositelja tužbe o istrazi.

Sudac Nikolaj Tkačuk zatražio je da se izboru porotnika pristupi 7. rujna, pošto je odbio zahtjev obitelji žrtve, koji su pak prihvatila ministarstva za javnu upravu i za obranu, da se predmet vrati tužiteljstvu. Djeca oporbene novinarke ubijene u listopadu 2006. htjela su da predmete koji se tiču troje osumnjičenih za sudjelovanje u ubojstvu kojima se trenutno sudi ured tužitelja ujedini s predmetima koji se tiču osumjičenog za počinjenje zločina koji je još u bijegu i naručitelja koji još nije poznat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Umjetne grudi i 'sočni' libreto Opera 'Anna Nicole' kontroverzna poput pokojne starlete Slika nije dostupna Borba za publicitet Seksi ruska špijunka Anna Chapman brendirala ime

Obitelj pokojne novinarke usprotivila se sadašnjem suđenju koje je počelo u srijedu, ocijenivši da mišljenje državnog tužiteljstva ima previše 'rupa' da bi se mogli osuditi optuženici koji su već oslobođeni u veljači. Vrhovni sud je naredio drugo suđenje zbog brojnih povreda procedure u prvom postupku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene