Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedaleko od Moskve

Sudarili se putnički i teretni vlak: Poginulo pet osoba, 45 ozlijeđeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaest ozlijeđenih je u teškom stanju. Na mjesto nesreće odmah su poslana tri helikoptera i vozila hitne pomoći, a spasioci pokušavaju doći do svih stradalih.

Najmanje pet osoba je poginulo, a 45 je ozlijeđeno u utorak u sudaru putničkog i teretnog vlaka jugozapadno od Moskve, javljaju ruski mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje očevid Dvije osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći kod Duge Rese: Promet je u prekidu U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 4 Pavučnjak Policija traži svjedoke: Osoba smrtno stradala u nesreći u kojoj su sudjelovali auto i motocikl

'Ukupno je stradalo 50 ljudi, od kojih je pet poginulo. Petnaest ozlijeđenih je u teškom stanju', rekao je predstavnik operativnog stožera na mjestu nesreće.

Vlakovi su se sudarili između postaja Bekasovo i Naro-Fominsk na pruzi prema Kijevu, oko 55 kilometara od središta Moskve, nakon što je teretni vlak iskočio iz tračnica. Putnički vlak je bio na putu iz Moskve za Kišinjev, glavni grad Moldavije. Po podacima ministarstva za izvanredne situacije, nesreća se dogodila u 13 sati po lokalnom vremenu.

Trinaest vagona teretnog vlaka iskočilo je iz tračnica i udarilo u putnički vlak zbog čega su iskočila iz tračnica i tri njegova vagona s putnicima. Po nekim podacima, dva od njih su se prevrnula.

Spasioci pokušavaju doći do stradlih

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova u svom preliminarnom izvješću je potvrdilo smrt pet osoba i 15 ozlijeđenih.

Na mjesto nesreće odmah su poslana tri helikoptera i vozila hitne pomoći.

'Sve medicinske ustanove u blizini spremni su primiti ozlijeđene', priopćila je služba za odnose s javnošću ruskog ministarstva zdravstva.

Željeznički promet je prekinut dok spasioci pokušavaju doći do svih stradalih, a liječnici saniraju ozljede na mjestu nesreće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene