Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se revizija odluke

Obrat u slučaju Denisa Buntića? Sud ga je pustio na slobodu, a sad traži izuzeće - objasnili i zašto

Denis Buntić
Denis Buntić Foto: Vladimir Dugandzic/Cropix
Općinski sud u Ljubuškom reagirao je na žalbu koju je zbog odbijanja prijedloga za određivanje pritvora Denisu Buntiću uložilo Tužiteljstvo Zapadnohercegovačkog kantona.

Iz Općinskog suda u Ljubuškom, na kojem je prethodno odbijen prijedlog određivanja pritvora Denisu Buntiću, nakon žalbe Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona odlučili su zatražiti izuzeće.

"S obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D. B. dugogodišnja zaposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, premda neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda podnijelo je prijedlog Kantonalnom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu", stoji u odgovoru na upit medija Avaz.

Pročitajte i ovo Ilustracija slučaj šokirao zemlju Stravičan zločin u susjedstvu! Devetorica silovala djevojčice od 10 i 12 godina, jedan sve snimao: "Bili su sigurni da neće biti prijavljeni"

Tužiteljstvo je u utorak navelo da je žalba uložena zbog bitnih povreda kaznenog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Buntiću je nakon toga, umjesto pritvora, izrečena zabrana prilaska supruzi Klari Buntić, koja ga je prijavila za obiteljsko nasilje.

"Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijeno rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijeno rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor", objavili su iz tužiteljstva.

Pročitajte i ovo Posljedice požara na vjenčanju u Iraku više od 100 mrtvih VIDEO Pogledajte trenutak u kojem se svadba iz snova pretvorila u noćnu moru

Razlozi za određivanje pritvora opravdana su bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Podsjetimo, Buntić je proteklog petka prijavljen za obiteljsko nasilje, a policija je tijekom pretresa kuće pronašla automatske puške, pištolje, lovačko oružje i streljivo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene