454410
454410
454410
454410
454410

Kolegi salutirao Hitlerovim pozdravom pa dobio izvanredni otkaz

  • , 21.10.2016., 15:58
  • Autor:
  • komentara

Radni sud u Hamburgu potvrdio je izvanredni otkaz vozaču koji je svog kolegu, nakon svađe, pozdravio tzv. Hitlerovim pozdravom i nazvao ga nacistom.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock)

 "Hitlerov pozdrav podizanjem ispružene ruke predstavlja jak i nedvosmislen razlog za izvanredni otkaz. Ova gesta predstavlja nacistički simbol koji se ne mora trpjeti unutar radnog odnosa", stoji u obrazloženju suda iz Hamburga.

Otpušteni radnik se prethodno žestoko posvađao s predsjednikom radničkog vijeća tvrtke u kojoj je radio, a zatim mu salutirao kao Hitleru i nazvao ga nacistom. Poslodavac mu je zbog toga uručio izvanredni otkaz.

Otpušteni je uložio žalbu tvrdeći kako on, s obzirom da je turskog porijekla, nikako ne može biti nacistički simpatizer pa je prema tome i razlog otkaza nevaljan.

Suci Radnog suda su odbacili su njegove argumente usredotočivši se na zabranu isticanja simbola nacističkog režima u javnosti i uvrede kolege.

Nacistički pozdravi, u pisanoj formi ili verbalni, u Njemačkoj su zabranjeni i kažnjavaju se s do tri godine zatvora. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se