Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kuća gladijatora'

Srušio se dio antičkog zida u Pompejima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio antičkog zida u Pompejima urušio se, objavile su talijanske vlasti u subotu, gotovo godinu dana nakon što se u tom drevnom rimskom gradu koji se nalazi nedaleko od Napulja urušila 'Kuća gladijatora', prenose agencije.

Dio unutarnjeg zida duljine oko četiri metra u području grada poznatom kao Porta Nola urušio se u noći s četvrtka na petak nakon obilnih kiša i lošeg vremena u regiji, objavio je lokalni arheološki ured. Riječ je o dijelu arheološkog nalazišta koje turisti rjeđe posjećuju, objavio je ured, dodajući da je šteta 'ograničena', navodi Reuters.

Najnovije urušavanje u tom drevnom rimskom gradu uništenom u erupciji obližnjeg vulkana Vezuva ukazuje na loše održavanje i nedovoljno ulaganje u zaštitu jednog od najpoznatijih arheoloških nalazišta na svijetu. Riječ je o posljednjem u nizu urušavanja antičkih ruševina u Pompejima koje je kulminiralo u studenome prošle godine kad se do temelja srušila 'Kuća gladijatora', nazvana tako jer su gladijatori ondje imali vježbališta.

Arheolozi, komentatori i oporbeni političari optužili su tada vladu talijanskog premijera Silvija Berlusconija za nemar i loše upravljanje tim arheološkim nalazištem koje je UNESCO uvrstio na listu svjetske baštine. Pompeji su rimski grad koji je uništen u erupciji vulkana Vezuva 24. kolovoza 79. godine. Bili su zatrpani pod slojem pepela 1.600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika oštećenja VIDEO Ogromni komadi zida i zemlje urušili se na parkirane aute u centru Rijeke Slika nije dostupna Jedinstveno vozilo Veliko otkriće arheologa: U Pompejima pronađena gotovo neoštećena kočija sa zanimljivim motivima

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene