Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojavila se snimka nesreće

TRAGEDIJA U RUSIJI Pri slijetanju Boeing promašio pistu, poginuli svi putnici i članovi posade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov je u Rusiju letio iz Dubaija, a pri padu je poginulo 55 putnika i sedam članova posade.

Zrakoplov Boeing 737 u vlasništvu tvrtke FlyDubai na putu iz Dubaija srušio se prilikom slijetanja u zračnoj luci Rostov na Donu u južnoj Rusiji.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi"

U padu zrakoplova poginulo je svih 55 putnika i sedam članova posade. Kako javlja BBC, zrakoplov je pri pokušaju slijetanja promašio pistu.

Do nesreće je došlo u 3.50 sati po lokalnom vremenu. Još uvijek nije jasno što je uzrokovalo nesreću, međutim kao faKtori se razmatraju loša vidljvost i jak vjetar. Mediji su izvijestili o požaru i eksplozijama. Zrakoplov je nakon prvog neuspjelog pokušaja slijetanja dva sata kružio prije drugog pokušaja koji je završio tragično.

Među poginulim putnicima su 44 Rusa, osam Ukrajinaca, dva Indijca i jedan Uzbekistanac. Samo jedan član posade nije bio Rus. Poginulo je četvero djece.

Na mjesto nesreće poslano je 700 spasioca.

Procurila je i snimka  nadzorne kamere koja prikazuje slijetanje zrakoplova koji je zatim zahvatio veliki požar. U tijeku je potraga za crnom kutijom, a otvorena je i istraga o uzroku nesreće.

Prema snimkama nadzorne kamere koju je objavila ruska televizija vidi se snažna eksplozija u razini tla i plamen i iskre koje se penju visoko u zrak. Zrakoplov se srušio oko 250 metara prije početka piste.

'Činimo sve kako bismo prikupili informacije što je moguće prije. Naše misli i molitve su s putnicima i posadom koji su bili na zrakoplovu', objavio je Flydubai u priopćenju. 'Učinit ćemo sve da pomognemo onima koje je pogodila ta nesreća', dodaje tvrtka.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je kako je pomoć obiteljima poginulih u nesreći prioritet, kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. 'Šef države kazao je kako je sada najvažnije raditi s obiteljima onih koji su poginuli'. (Hina/Ma.B.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene