Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćaju se iz Haga s gorkim okusom

Srebreničke majke: Europa nas je ponovno izigrala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majke iz Srebrenice, njih 150, vraćaju se kući iz Haga s gorkim okusom. Dočekale su početak suđenja krvniku, ne i njegovo sjedanje na optuženičku klupu. Vjeru u pravdu još nisu izgubile, ali Europa ih je, osjećaju, dopustivši Karadžiću izbjegavanje suda, ponovno izigrala.

Sretne su što je suđenje ratnom zločincu, Radovanu Karadžiću napokon počelo, ali i razočarane što se zločinac i ovog puta uspio narugati pravdi. 'Mislim da je Europa ponovno pala na koljena i da je pokazala da je njihova politika protiv žrtava', kazala je Munira Subašić, predsjednica udruženja majki Srebrenice i Žepe. 'Ponosna sam što sam došla u Haag da zločincu Karadžiću dokažem da ipak nisam među onim mrtvima kojima su mnogi pomrli pa ne mogu dokazati da su im djeca pobijena, kao što je ubijen moj sin i moj muž', dodala je Nedžiba Salihović. 'Ponižen je sud i srpski heroj koji se nije uspio pojaviti pred haškim sudom da odgovara za zločine koje je počinio. Mi smo izuzetno ponosne i vjerujte da nas taj naš ponos nosi i mi ćemo ići do kraja'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šeks o zadatku vladajućih Uoči presude hrvatskoj šestorki u Haagu: "Sada je tu krivu Drinu vrlo teško ispravljati" Slika nije dostupna Intervju s Karadžićem Karadžić: Žalim zbog rata, ali moja je savjest čista

Odlazak u Haag i ulazak u hladnu sudnicu, za ove žene bilo je vrlo teško. 'Čitanjem optužnice su ponovno oživljene emocije i ponovno smo svi preživjeli ono što smo preživjeli '92., '93. i '95. godine i vjerujte da smo u sudnici i plakale', kazala je jedna od 150 žena koje su izgubile svoje najmilije, a još nisu pronašle pravdu. Ona je spora za njih već 14 godina. No, njihova nada da će krvnik ostati zauvijek iza rešetaka i dalje ne jenjava. Jer tragedija u Srebrenici ne smije se i ne može zaboraviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene