Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bruxelles i Priština popuštaju?

Srbiji ponuđeno 'nešto povoljnije' rješenje o Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je odbila prijedlog rješenja za Kosovo ponuđen tijekom osme runde pregovora s Prištinom, Srbija je danas u Bruxellesu navodno dobila 'nešto povoljniju ponudu'.

Srbijanski pregovarački tim dobio je u srijedu u Bruxellesu "nešto bolju" ponudu rješenja o policiji i sigurnosnim pitanjima za kosovske Srbe, izvijestio je na svom internet portalu beogradski "Blic" pozivajući se na diplomatske izvore u Bruxellesu, gdje se danas održava deveti krug pregovora Beograda i Prištine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi krug pregovora Dačić i Thaci o organizaciji lokalnih izbora na Kosovu Slika nije dostupna Nazvali ga izdajnikom U središtu Beograda održali 'misu za upokojenje' Dačićeve vlade!

>> Srbija odbila prijedlog rješenja za Kosovo, traži hitan nastavak pregovora

Izvor "Blica" navodi kako su "razgovori i ovog puta veoma teški i neizvjesni", iako su "Bruxelles i Priština malo popustili".

"Ispostavilo se da je srbijanski državni vrh bio u pravu što nije prihvatio ponudu u prethodnom krugu, jer je ona sada nešto povoljnija", navodi "Blic" ocjenu svog sugovornika u Bruxellesu.

Glavna tema devetog kruga pregovora Beograda i Prištine, koji se vode danas u Bruxellesu, budući je status zajednice srpskih općina na Kosovu, a po scenariju uobičajenom za dosadašnji tijek dijaloga, prije nego li sjednu za zajednički stol, pregovarački timovi se bilateralno sastaju s Catherine Ashton. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene