Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IDEX 2017.

Ulazi kroz prozor: Srbija ima moćnu raketu, Arapi ne pitaju za cijenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija se na međunarodnom sajmu naoružanja u Abu Dabiju IDEX 2017. predstavila između ostalog i s raketnim sustavom ALAS.

Srbijanski inženjeri razvili su navođenu raketu zemlja-zemlja, koja je toliko precizna da s 25 kilometara može ući kroz prozor, a Arapi ne pitaju za cijenu, piše Blic. Radi se o raketnom sustavu ALAS koji nije novitet, ali je doživio značajne modifikacije i poboljašnja, a svoje kupce je pronašao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

U Abu Dabiju je u četvrtak na samu IDEX 2017. prvi put prikazana i snimka probnog gađanja rakete ALAS na poligonu srbijanskog Ministarstva obrane u Nikincima. Da stvar bude još zanimljivija, ona je lansirana s vozila oružanih snaga Emirata "Nimr".

"Na sajmu je pokazan video na kojem se vidi da je raketa dokazala svoj koncept i da je na pravom putu za serijsku proizvodnju. Srbijanske tvrtke rade projektiranje, razvoj i testiranje rakete, dok će ih tvrtka 'Earth' iz UEA serijski proizvoditi za svoje potrebe. Ove rakete mogu se koristiti na kopnu (zemlja-zemlja) ili se lansirati s patrolnih čamaca (more-more)", kazao je za "Blic" urednik portala "Tango six" Petar Vojinović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Zaglavio' u Abu Dabiju Strah od letenja: Hipnotizirali dječaka da bi ga vratili kući! Slika nije dostupna Iznenadni napadaji Dječak 'zaglavio' u Abu Dabiju zbog straha od letenja!


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene