Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gusarstvo

Španjolski brod oslobodio kenijsku koćaricu u Somaliji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski ratni brod 'Galicia' oslobodio je u petak kenijski ribarski brod koji su gusari bili zarobili u somalskim vodama, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

'Španjolski ratni brod koji je bio u ophodnji u vodama Indijskog oceana otkrio je radar zarobljenog broda', ističe ministarstvo u priopćenju. Vojnici koji su opazili da im posada 'dhowe', tradicionalnog plovila na jugu Afrike, daje znakove kako bi im privukla pažnju, napali su brod, postupajući u okviru europske operacije Atalante za suzbijanje gusarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Poželimo im dobar ulov' Predsjednica se s ribarima koćaricom otisnula na more Slika nije dostupna 17. Maraton lađa FOTO Žrnovski galijoti među najboljima, no ni to nije dovoljno da im Grad Korčula pomogne

Na brodu su bila 'četvorica muškaraca koji su priznali da su gusari i nisu pružali otpor pri uhićenju', ističe se u priopćenju. Desetorica oslobođenih ribara rekla su u trenutku oslobađanja da je njihov brod skrenuo s kursa jer više nije imao goriva. Drugi brod je tada nestao s oružjem i preostalim gusarima.

Helikopter s 'Galicije' pokušava sada locirati taj drugi brod. Španjolska djelatno sudjeluje u europskoj operaciji Atalanti koja je 2010. omogućila da se razbije 85 kriminalnih organizacija i više od 1.000 gusara, što je peterostruko više nego u 2009. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene