Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostat će bez prihoda

Pas ugrizao prolaznika, vlasnica bi zato mogla ostati bez posla

Gillian Donagh
Gillian Donagh Foto: Facebook/Gillian Donagh
Socijalna radnica iz Velike Britanije ostat će bez posla nakon što je njezin pas u tipu terijera ugrizao poslovnog čovjeka za nogu dok ga je vodila u šetnju.

Majka dvoje djece Gillian Donagh (64) držala je 12-godišnju Lyru na povodcu kada je pas neočekivano ugrizao Ronena Goodfrienda za desni list dok je prolazio pored njih na ulici.

Goodfriend (51) je bio s prijateljem i šetao je četiri psa. Odjednom je osjetio oštru bol, a kada se okrenuo vidio je Lyru kako mu pušta nogu. Kad je podignuo nogavicu, vidio je trag ugriza i krv kako mu curi niz nogu.

Na mjesto događaja u Liverpoolu pozvana je policija, koja je kasnije posjetila vlasnicu psa i te su policajci ocijenili da Lyra ne pokazuje znakove agresije. Donagh je kasnije rekla da je Lyra možda reagirala jer tri druga psa nisu bila na uzici.

Pročitajte i ovo Ilustracija zimski uvjeti Znate li koja se vozila najviše kvare na ekstremnoj hladnoći?

Na sudu za prekršaje u Seftonu priznala je da je njezin pas ozlijedio muškarca te joj je naređeno da Goodfriendu plati odštetu od oko 230 eura. Osim toga, dobila je i kaznu od 215 eura i gotovo 140 eura troškova.

Zbog kaznene presude, Donagh više neće moći raditi kao socijalna radnica. Njezin odvjetnik rekao je da je njezina budućnost "nestala u tren oka".

Gillian Donagh Pas (Foto: Facebook/Gillian Donagh)

Lyra je registrirana zbog ugriza, što znači da bi je mogli eutanazirati ako ponovno nekoga napadne. Tijekom boravka na javnim mjestima mora biti na uzici te imati brnjicu, a smije ju šetati samo osoba starija od 18 godina.

Pročitajte i ovo Ruski ratni brod "Moramo biti spremni" Zastrašujuće upozorenje svjetske sile: "Putin je sve ratoborniji, evo kad bi mogao udariti na NATO"

Odvjetnik vlasnice psa Mark Ellis sudu je objasnio da su posljedice ovog događaja strašne. Naime, Donagh ima 64 godina i mora raditi do 66, kada će se samozaposliti. U slučaju da bude osuđena to će vjerojatno značiti da sa 66 godina neće naći nikakav posao.

"Pred vama je vrlo skrušena gospođa od 64 godine. Njezina izlazna strategija nestala je u tren oka. U milisekundama optužena gubi priliku da zaradi bilo kakav dodatni novac od 66. godine nadalje. Ovo je bio izolirani incident. Postoje dokazi o odgovornom vlasništvu. Postoji iskreno kajanje. Gospođa je poduzela korake da riješi loše ponašanje", rekao je odvjetnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija 5,7 po Richteru Snažan potres pogodio Kolumbiju: “Bilo je prilično glasno, jako se treslo. Pod je stvarao zvuk dok se pomicao“

Srećom, ozlijeđeni čovjek nije trebao nikakav medicinski tretman, ali je vlasnica psa svom odvjetniku, tvrdi on, već na prvom susretu rekla da želi da gospodin dobije neku odštetu kako bi znao da joj je žao zbog toga što se dogodilo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene