Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimski uvjeti

Snijeg, led, porušena stabla: Bez struje deseci tisuća Slovenaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vremenske neprilike u Sloveniji dovele su do problema u opskrbi električnom energijom, ali i do zastoja u prometu, kao i uništavanja šuma.

Velik dio Slovenije suočen je s gubitkom električne energije. Zbog oštećenja na sustavu opskrbe situacija se pogoršala na području Elektre Maribor gdje su bez struje 44 tisuće ljudi.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg!

Zbog snijega i leda u nedjelju navečer bez struje je bilo 250 tisuća ljudi, piše 24ur. Na terenu su brojne ekipe koje pokušavaju otkloniti problem.

EKSTREMNI UVJETI u Sloveniji: Ledena kiša i snijeg stvorili KAOS

Zimski uvjeti, led i porušena stabla na cestama stvaraju probleme i u prometu. Mnoge ceste su zatvorene, a kasne brojni vlakovi i autobusi na međugradskim linijama. Vremenski uvjeti krivi su i za velike ekonomske štete u šumama. Danima su stabla obložena debelim slojevima leda kakvog se ne mogu sjetiti ni najstariji stanovnici.

Na području Postojne prema procjenama je oštećeno više od 30 tisuća hektara šume.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene