Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troje poginulih

Snažan potres magnitude 6,5 pogodio Meksiko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan potres magnitude 6,5 pogodio je u subotu Meksiko, a u njemu je prema prvim izvješćima poginulo dvoje ljudi, neki djelovi glavnog grada ostali su bez struje a brojni su stanovnici izišli na ulice.

Za sada nema izvješća o većim štetama ili ozlijeđenima u Mexico Cityju no hitne službe izvijestile su da je 18-ogodišnji mladić poginuo kada se srušio krov u Iguali, gradiću između glavnoga grada i turističkog središta Acapulca.

Jedan dvadesetpetogodišnjak poginuo je kada je na njegov kamion pala stijena na cesti Mexico City-Acapulco, kazao je glasnogovornik hitne službe u jugozapadnoj državi Guerrero, u kojoj je i bio epicentar potresa. Poginula je još jedna osoba, tako je do sada najmanje troje mrtvih.

Epicentar potresa, za koji je ranije navedeno da je bio magnitude 6,7, nalazi se 45 km od Iguale u državi Guerrero i na 64 km dubine, javio je američki geološki institut. Prema lokalnim medijima, osjetio se i u državama Michoacan, Puebla i Hidalgo.

U snažnom potresu koji se dogodio 1985. godine poginule su tisuće ljudi i razrušeni dijelovi glavnoga grada. (T.Š./Hina)

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene