Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko gdje smije...

Slovenska policija potvrdila dva incidenta u Piranskom zaljevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska policija je potvrdila dva incidenta koja su se dogodila u subotu u Piranskom zaljevu. Izvijestila je kako su hrvatski ribari jučer plovili u području kontrole slovenske policije kako bi započeli s ribolovom.

Slovenska policija tvrdi kako su u subotu hrvatski ribari dva puta (drugi put u pratnji hrvatske policije) plovili u području kontrole slovenske policije koja ih je pritom upozorila da se udalje, donosi slovenski Delo.

Prema izvještaju slovenske policije, prvo plovilo je na sporno područje došlo u subotu ujutro i započelo s ribolovom. Slovenska policija je ribara upozorila da se nalazi u dijelu mora koji je slovenski teritorij. Odmah nakon toga su stigla dva plovila hrvatske policije.
"Posada slovenske policije je upozorila posadu hrvatske policije da se nalazi na području nadzora slovenske policije. Brodovi hrvatskih ribara i policije su nakon toga napustili ovo područje i otplovili u smjeru Savudrije", priopćili su iz policije.

Drugi incident se dogodio u popodnevnim satima kad je na područje pod slovenskom kontrolom ušao drugi ribarski brod i počeo ribolov. Ovaj brod je bio u pratnji plovila hrvatske policije. Nakon upozorenja opet su napustili područje i otplovili u smjeru Savudrije.

Policija ne navodi gdje se točno dogodio incident. Navode samo da se ništa nije mijenjalo po pitanju njihovog postupanja. Zadaci se izvršavaju na jednak način kao i prije donošenja presude Arbitražnog suda; sve aktivnosti se temelje na zakonskim i profesionalnim načelima, navodi slovenska policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto"

Podsjećamo, hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je u subotu o tri incidenta na istom području.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene