Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret s biskupima

SKROMNE POČETKE TREBA PAMTITI Papa traži da Crkva izbjegne 'duhovni Alzheimer'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo zatražio je u srijedu, na susretu s svećenicima i biskupima iz Ekvatora, prve zemlje na njegovoj južnoameričkoj turneji, da Crkva ne upadne u, kako je rekao, "duhovni Alzheimer" tako što će zaboraviti svoje skromne početke.

Pred tisućama vjernika i crkvenih dužnosnika okupljenih u svetištu starosjedilaca, Djevice od Elquinchea, 30 km istočno od Quitoa, Papa je uputio poruku Crkvi koju je pozvao da iziđe iz vlastite udobnosti i "usudi se poći prema periferiji".

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Papa Franjo s novinarima u avionu Papa o ženama i LGBT osobama u Crkvi: "Crkva je otvorena za sve, ali..."

"Pazite da se ne razbolite, bolešću vrlo opasnom za one koje je Gospodin volio besplatno (a da nije ništa tražio zauzvrat), slijedeći ga i služeći mu: Nemojte se zaraziti duhovnim Alzheimerom, nemojte izgubiti sjećanje", kazao je Papa.

Prvi južnoamerički papa i prvi isusovac na tom položaju izrazio je žaljenje da svećenik, napredujući u karijeri, "počinje gubiti pamćenje i osjećati se važan" zaboravljajući na taj način da mu je dužnost služiti siromašnima".

Papa u srijedu poslijepodne napušta Ekvador, gdje je održao dvije velike mise na otvorenom, kojima je nazočilo 1,5 milijuna vjernika, i odlazi u Boliviju, gdje će ostati do petka, a svoje južnoameričko putovanje završit će u Paragvaju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene