Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skok s Mount Everesta

VIDEO Skočio padobranom s najviše planine na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomisao da se skoči s visine od 7.220 metara, mnogima se ledi krv u žilama. No ne i jednom ruskom eskstremnom sportašu koji je upravo to učinio. Skočio je s vrha Mount Everesta i tako oborio svjetski rekord u ovom ekstremnom obliku padobranstva.

Iza sebe ima više od 10 tisuća skokova, no ovaj mu je bio najveći izazov. Skočivši sa 7.220 metara mnoge je ostavio bez daha. Uspon na vrh Mount Everesta trajao je nekoliko dana. Osim izazova, dočekala ga je iznimno niska temperatura, čak  18 stupnjeva Celzijevih ispod ništice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zapanjujuća nezgoda VIDEO Padobran mu se prerano otvorio i zapeo za helikopter! Slika nije dostupna Čudom preživio Kamera 'uhvatila' pad padobranca kojem se nije otvorio padobran

'Ovo mi je jedan od najtežih skokova. Za to je kriva nadmorska visina, ali i osjećaj kada skačeš s ovog mjesta. Bio sam nervozan, ali kad krenete više ne mislite na to. Skok uvijek brzo prođe', otkriva Valerij Rozov, ruski ekstremni sportaš.

>>VIDEO Dvaput izbjegao smrt tijekom skoka s padobranom!

Njegov je skok trajao svega minutu, a dostigao je brzinu od 200 kilometara na sat. Spustio se na visinu od 5.950 metara. Ovaj oblik padobranstva iznimno je opasan, pa i ne čudi da je u mnogim zemljama zabranjen.

Za ovakav skok, ali i uspon, trebalo je najprije odraditi pripreme. Trajale su čak dvije godine. Puno je truda uloženo i u posebno dizajnirano odijelo kako bi sigurnost bila na što višoj razini. Tek kada je sletio, priznao je da mu je sve bilo fizički, ali i psihički iznimno naporno.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene