Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Trostruko prokleti zločin'

Sj. Koreja: Ubit ćemo ljudsko smeće koje je pisalo o Kim Jong unu i Hitleru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja bijesno je demantirala vijest da je njihov vođa Kim Jong un iskoristio zloglasnu knjigu Adolfa Hitlera 'Mein Kampf'' kao svojevrsni vodič zavisoke dužnosnike te zemlje te su zaprijetili da će ubiti autora tog teksta.

Članak je objavio internetski portal New Focus International, koji su pokrenuli prebjezi iz Sjeverne Koreje. U njemu se tvrdi da je Kim Jong un tijekom proslave svog rođendana početkom godine podijelio visokim dužnosnicima Sjeverne Koreje primjerke zloglasnog manifesta nacističkog diktatora, rekavši im da prouče taj tekst i izvuku zaključke iz njega koji bi se mogli iskoristiti u uspješnom vođenju zemlje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokazivanje snage Sjeverna Koreja ne miruje: Isprobali su još jedno oružje Slika nije dostupna Okrenuo se führeru Kim suradnicima podijelio Hitlerov Mein Kampf: 'Gledajte i učite!'

>> Kim suradnicima podijelio Hitlerov Mein Kampf: 'Gledajte i učite!'

'Kim je održao predavanje visokim dužnosnicima na kojem je istaknuo kako moramo provoditi politiku Byungjina (zajedništva) u smislu nuklearnog i ekonomskog razvoja. Spomenuo je kako je Hitler uspio obnoviti Njemačku u vrlo kratkom roku nakon poraza u Prvom svjetskom ratu te je svima okupljenima naredio da izvole proučavati kako se to radilo u Trećem Reichu i kakve se pouke iz toga mogu izvući', pozvao se New Focus na svoj izvor. Priču su prenijeli i svi južnokorejski mediji.

No, sigurnosna agencija Sjeverne Koreje reagirala je na priču nazvavši članak 'trostruko prokletim zločinom' kojim se želi omalovažiti njihov vođa te su zaprijetili da će ubiti 'ljudsko smeće' koje stoji iza tog članka, piše AFP.

'Odlučni smo poduzeti sve potrebne mjere da fizički odstranimo ljudsko smeće koje je počinilo ovakvu izdaju', stoji u priopćenju koje je prenijela sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA. 'Pogani ljudski ološ neće moći više pogledati u nebo niti biti u stanju naći komadić zemlje u koji bi ga pokopali nakon njegove smrti', stoji dalje.

Sjeverna Koreja također je poručila da će poduzeti 'nemilosrdno pravedno kažnjavanje' prema Seulu i Washingtonu, optužujući te dvije države da ohrabruju prebjege da blate njihovog vođu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene