Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okrenuo se führeru

Kim suradnicima podijelio Hitlerov Mein Kampf: 'Gledajte i učite!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-un podijelio je partijskoj vrhušci na proslavi svog rođendana stotinjak primjeraka inače zabranjene knjige nacističkog vođe Adolfa Hitlera.

Osebujni i mlađahni vođa Sjeverne Koreje navodno se, u potrazi za idejama kako oživjeti ekonomiju svoje izolirane države, okrenuo nacističkom führeru Adolfu Hitleru. Kako javlja New Focus International, Kim Jong-un je tijekom proslave svog rođendana početkom godine najvišim dužnosnicima podijelo stotinjak primjeraka Hitlerovog 'Mein kampfa'.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

>> Razmahala se Sjeverna Koreja, baca projektile kao od šale

'Kim je održao predavanje visokim dužnosnicima na kojem je istaknuo kako moramo provoditi politiku Byungjina (zajedništva) u smislu nuklearnog i ekonomskog razvoja. Spomenuo je kako je Hitler uspio obnoviti Njemačku u vrlo kratkom roku nakon poraza u Prvom svjetskom ratu te je svima okupljenima naredio da izvole proučavati kako se to radilo u Trećem Reichu i kakve se pouke iz toga mogu izvući', rekao je za New Focus njihov izvor iz veleposlanstva Sjeverne Koreje u Kini.

Isti je izvor dodao kako je Kim pričao o sportu kao tajni uspjeha njemačkog jedinstva u predratno doba, a istaknuo je i nacističku demografsku politiku koja ga je potaknula da svojim majstorima propagande naredi promociju politike 'trećeg djeteta'. Lice te politike je Kimova supruga Ri Sol-ju, a svim obiteljima koje dobiju treće dijete nude se razne pogodonosti.

'Mein Kampf' je, inače, običnom puku u Sjevernoj Koreji zabranjen. Sama Sjeverna Koreja teško da bi postojala da nije bilo Staljina, brutalnog komunističkog diktatora koji je jedno vrijeme s Hitlerom bio u partnerskim odnosima. On je navodno osobno instalirao Kim Il-sunga kao prvog vođu Sjeverne Koreje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene