Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vječno neprijateljstvo

Sjeverna Koreja tri puta pucala na Južnu, ovi vratili s dva hica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna i Južna Koreja razmijenile su vatru iz pješačkog oružja preko njihove utvrđene granice.

Priopćila je to južnokorejska vojska, unatoč tome što je izgledalo da je posljednjih mjeseci popustila napetost između dviju zemalja. Rijetka razmjena vatre dogodila se dva tjedna prije susreta čelnika vodećih 20 svjetskih gospodarstava u južnokorejskoj prijestolnici Seulu, oko 100 kilometara južno od demilitarizirane zone.

Pročitajte i ovo Ubijeni policajci u Sjevernoj Karolini ubijen i napadač Četvero policajaca ubijeno, četvero ranjeno: Došli su uhititi zločinca, a onda je na njih otvorena vatra Pucnjava u Charlotteu Sjeverna Karolina Pucnjava u SAD-u: Na policajce na zadatku otvorena vatra, trojica ranjena, jedan ubijen?

>> VIDEO: Impresivna vojna parada Sjeverne Koreje

Južnokorejsko ministarstvo obrane u izjavi je reklo da niti jedan južnokorejski vojnik nije ranjen i da se nisu povećale 'neuobičajene aktivnosti na sjeveru'.

Uzrok pucnjavi nepoznat

Još nije poznato što je uzrok incidentu no u prošlosti je Sjeverna Koreja činila slične provokacije kada bi Južna Koreja bila domaćin važnih međunarodnih događaja. YTN televizija je rekla da nije vjerojatno da je Sjever namjerno zapucao preko granice samo nekoliko sati prije no što su se trebale prvi put sastati obitelji razdvojene u Korejskom ratu 1950. do 1953. godine.

Sjevernokorejski graničar ispalio je dva hica prema južnokorejskoj promatračnici preko demilitarizirane zone a Jug je uzvratio s tri pucnja, rekao je dužnosnik združenog stožera. Južnokorejski časnik je rekao da nije primio nikakvu poruku sa Sjevera te da će u subotu na područje biti poslana UN-ova skupina.

Incident se dogodio kod Cheorwona u istočnoj pokrajini Gangwon. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene