Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljaju s programom

Sjeverna Koreja lako bi mogla postati potpuna nuklearna sila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja uspjela je dovoljno smanjiti nuklearnu bojevu glavu da ju smjesti u jednu od svojih međukontinentalnih raketa, navodi se u tajnim zaključcima stručnjaka američke obavještajne službe koje je u utorak otkrio Washington Post.

Sjeverna Koreja lako bi mogla postati potpuna nuklearna sila, naglašava američki dnevni list koji je upoznat s tajnim izvješćem koje je prošlog mjeseca završila američka vojna obavještajna agencija DIA.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije"

Režim Pjongjanga uspješno je lansirao dvije međukontinentalne balističke rakete koje mogu doseći tlo Sjedinjenih Država, ali dosad nije mogao postaviti atomsku bombu na raketu.

Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno je u subotu uvelo sankcije Sjevernoj Koreji kako bi ta zemlja okončala nuklearni program. Sankcije bi za trećinu mogle smanjiti izvoz Sjeverne Koreje koji iznosi tri milijarde dolara.

Pjongjang je preko državne novinske agencije u ponedjeljak osudio dosad najoštrije sankcije koje je Vijeće sigurnosti nametnulo toj zemlji zbog pokusa s nuklearnim projektilima te najavio osvetu SAD-u.

Pjongjang je naglasio da nije pogođen sankcijama i obećao da će nastaviti s programom nuklearnog oružja, objavila je agencija.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene