Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Probno ispaljivanje

Nova provokacija iz Sjeverne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja izvela je u subotu probno ispaljivanje onoga što se čini kao balistička raketa koju je lansirala podmornica (SLBM) u vodama njezine istočne obale, objavilo je južnokorejsko ministarstvo obrane.

"Sjeverna Koreja je lansirala ono što vjerujemo da je SLBM iz voda smještenih ispred luke Sinpo oko 11.30 sati po lokalnom vremenu", objavilo je južnokorejsko ministarstvo u priopćenju.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Sjeverna Koreja porinula podmornicu - 4 Seul sumnjičav Sjeverna Koreja porinula prvu podmornicu s nuklearnim oružjem: "Bio je ovo hitan zadatak"

Ministarstvo nije neposredno navelo druge podatke.

Sjeverna Koreja već je testirala jedan SLBM 23. travnja. To je pozdravio prvi čovjek Sjeverne Koreje Kim Jong-un i nazvao testiranje "znakovitim uspjehom", ustvrdivši da Pjongjang sad ima mogućnost udariti na Seul i SAD kad poželi.

Do lansiranja u subotu dolazi dan nakon što su Washington i Seul objavili da će u Južnoj Koreji rasporediti jedan od najusavršenijih sustava za proturaketnu obranu na svijetu - sustav THAAD (Terminal High Altitude Area Defence). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene