Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom summita

Na pomolu događaj desetljeća: Sjeverna i Južna Koreja 27. travnja proglasit će mir i okončati 68-godišnji rat?

Kim Jong Un (Foto: AFP)
Kim Jong Un (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Kim Jong Un (Foto: AFP) Kim Jong Un (Foto: AFP) Foto: Afp Kim Jong Un (Foto: AFP) Kim Jong Un (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Kim Jong Un (Foto: AFP) Galerija 1/3 >>
Nadolazeći summit između vođe Sjeverne Koreje Kim Jong Una i predsjednika Južne Koreje Moon Jae Ina mogao bi završiti povijesnom najavom – proglašenjem mira između dviju država koje su u ratu već 68 godina.

Kim Jong Un sjest će za stol s predsjednikom Južne Koreje Moon Jae Inom. Business Insider prenosi riječi neimenovanog izvora iz obavještajnih struktura Južne Koreje koji tvrdi da će se na summitu 27. travnja lideri prvi put susresti licem u lice i moguće je da će objaviti mir.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

Ova vijest dolazi nekoliko tjedana nakon početka planiranja susreta između delegacije ne vrhu Južne i Sjeverne Koreje. Razgovori su počeli tijekom Zimskih olimpijskih igara koje su se događale samoj granici dviju država u sukobu.

Tada je Kim izrazio volju da razgovara s Jugom te želju da s SAD-om razgovara o denuklearizaciji. Također, od Zimskih olimpijskih igara prvi je put službeno putovao izvan granica svoje države, i to u posjet Kini, piše Business Insider.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene