Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

''Perspektiva dijaloga''

Kim Jong Un prvi put službeno spomenuo razgovore sa SAD-om

Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: AFP)
Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: AFP) Foto: Afp
Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un predsjedao je stranačkim sastankom u ponedjeljak na kojemu je prvi put službeno progovorio o razgovorima sa Sjedinjenim Državama, izvijestila je u utorak službena sjevernokorejska agencija KCNA.

Kim Jong Un predstavio je izvješće pred visokim dužnosnicima svoje stranke, jedine u komunističkoj zemlji, "o stanju na Korejskom poluotoku".

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

Govorio je i o razvoju međukorejskih odnosa uoči summita s Južnom Korejom 27. travnja.

Kim je govorio i o "perspektivi dijaloga između Sjedinjenih Država i Demokratske Narodne Republike Koreje (što je službeni naziv Sjeverne Koreje), prenosi agencija AFP, dodajući da je time prvi put KCNA izvijestila o summitu sa SAD-om.

KCNA prenosi da Kim Jong Un postavlja "strateška i taktička pitanja" koja treba prihvatiti njegova jaka Radnička stranka.

Nakon mjeseci napetosti i prijetnji ratom zbog nuklearnog programa Pjongjanga, krajem svibnja mogao bi se održati povijesni summit Donalda Trumpa i Kim Jong Una. Trump je potvrdio mogućnost održavanja summita, ali Sjeverna Koreja to nije učinila sve do ovog tjedna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene