Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: AFP)
Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: AFP) Foto: Afp

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un predsjedao je stranačkim sastankom u ponedjeljak na kojemu je prvi put službeno progovorio o razgovorima sa Sjedinjenim Državama, izvijestila je u utorak službena sjevernokorejska agencija KCNA.


Kim Jong Un predstavio je izvješće pred visokim dužnosnicima svoje stranke, jedine u komunističkoj zemlji, "o stanju na Korejskom poluotoku".

Vezani članci Kim Jong Un (Foto:AFP) Čistka u Sjevernoj Koreji: Kim zbog neuspjelog sastanka s Trumpom pogubio petero visokih dužnosnika Kim Jong Un (Foto: AFP) Nakon što je Trump odustao od sankcija, Kim Jong Un vratio ljude u zajednički ured s Južnom Korejom

Govorio je i o razvoju međukorejskih odnosa uoči summita s Južnom Korejom 27. travnja.

Kim je govorio i o "perspektivi dijaloga između Sjedinjenih Država i Demokratske Narodne Republike Koreje (što je službeni naziv Sjeverne Koreje), prenosi agencija AFP, dodajući da je time prvi put KCNA izvijestila o summitu sa SAD-om.

KCNA prenosi da Kim Jong Un postavlja "strateška i taktička pitanja" koja treba prihvatiti njegova jaka Radnička stranka.

Nakon mjeseci napetosti i prijetnji ratom zbog nuklearnog programa Pjongjanga, krajem svibnja mogao bi se održati povijesni summit Donalda Trumpa i Kim Jong Una. Trump je potvrdio mogućnost održavanja summita, ali Sjeverna Koreja to nije učinila sve do ovog tjedna. (Hina)