Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Satelitske snimke dokaz

Sjeverna Koreja priprema nuklearni test!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja mogla bi biti gotovo spremna realizirati svoju prijetnju za izvođenjem nuklearnog testa, priopćio je američki Institut za istraživanje, pozivajući se na nedavne satelitske snimke.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila lansirala i raketu Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila Ilustracija Dovršene pripreme Poznat datum nuklearnog testa Sjeverne Koreje: "Vjerojatno će biti određeno događajima u Kini i SAD-u"

Satelitske snimke područja Punggye-ri gdje su nuklearni testovi provedeni 2006. i 2009. godine otkrivaju da su tijekom proteklih mjeseci ceste koje vode do tog mjesta očišćene od snijega te da je moguća upotreba tunela u planini gdje će biti detonirana nuklearna naprava, piše Fox News.

Radi se o snimkama i analizi instituta SAD-Koreja pri školi naprednih međunarodnih studija John Hopkins.

>> Sjeverna Koreja: Ako 'južni psići' sudjeluju u sankcijama, krećemo u rat

Svoje nuklearne planove Sjeverna je Koreja objavila u četvrtak nakon što je Vijeće sigurnosti UN-a postrožilo sankcije kao odgovor na sjevernokorejsko lansiranje rakete u prosincu.

Sjeverna Koreja opisala je svoje planove kao novu fazu borbe sa SAD-om, koja ima 28.000 vojnika na teritoriju Južne Koreje. Također, Sjever krivi SAD za odluku UN-a da postroži sankcije.

Sjeverna Koreja priopćila je kako je nuklearni test dio nadolazećih aktivnosti, ali nije precizirala gdje ili kada će se on dogoditi.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene