Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele naučiti ratovati

Sirijski pobunjenici će na Kosovu vježbati borbenu taktiku za uništenje Assada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Delegacija sirijskih disidenata postigla je dogovor s kosovskim vlastima o razmjeni iskustva oko partizanskog načina borbe.

Predstavnici sirijske opozicije poslat će svoje militante na Kosovo, kako bi vježbali taktički način borbe te prošli obuku za svrgavanje sirijskog predsjednika Bašara al Assada, piše RT.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Slika nije dostupna 'Kontraproduktivan pristup' Rusija o Siriji: Zapad istragu želi iskoristiti za promjenu režima

26. travnja delegacija opozicijskih političara iz Sirije posjetila je Prištinu, na putu s pregovora koje su održali s SAD-om te su s kosovskim vlastima raspravljali o načinu korištenja iskustva oslobodilačke vojske Kosova u Siriji, prenosi i AP.

Zasad loše organizirani sirijski pobunjenici pokazali su kako nisu dorasli samoorganizaciji i postavljanju čvrste fronte protiv vojske sirijskog predsjednika Assada. "Došli smo ovdje učiti. Kosovo je prošlo isti put te ima iskustvo koje bi nam moglo itekako koristiti. Konkretno bismo htjeli znati kako su se raštrkane vojne grupice konačno organizirale u OVK", naglasio je vođa sirijske delegacije Ammar Abdulhamid, borac za ljudska prava i disident.

Zauzvrat, sirijska delegacija obećala je trenutno priznanje Kosova kao države, jednom kad svrgnu Assada s vlasti. Sirijska delegacija posjetila je i vojni kamp na kosovsko-albanskoj granici, a taj je kamp organizirala američka vojska, kako bi pomogla borcima OVK.

RT piše kako je OVK sve do 1998. godine bila tretirana kao teroristička organizacija od strane SAD-a, Velike Britanije i Francuske, nakon čega je nestala s popisa terorističkih organizacija bez nekog posebnog objašnjenja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene