Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opsada se nastavlja

SNIMKE ŽESTOKIH NAPADA Ovako izgleda Asadova osveta iz zraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski pobunjenici, koji su pobjedonosno objavili da su napokon razbili jednomjesečnu opsadu istočnog dijela grada Alepa, našli su se pod jakim udarom iz zraka provladinih snaga.

Sirijska vojska objavila je snimke napada na pozicije pobunjenika, dok pobunjene skupine tvrde da provladine snage uz potporu ruskih zrakoplova Alep gađaju kasetnim bombama.

Pobunjenici su u ofenzivi koja je počela u petak uspjeli zauzeti i veliki vojni kompleks Ramousah jugozapadno od grada, a istovremeno su presjekli i glavni opskrbi pravac za dio Alepa koji kontroliraju provladine snage.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

Vojska pod kontrolom predsjednika Bashara al Asada odmah je krenula u žestoki protunapad iz zraka. Asad želi zauzeti cijeli Alep, koji je prije rata bio najrazvijeniji sirijski grad, a koji je sada podijeljen na dijelove koje kontroliraju pobunjenici i vojska pod kontrolom predsjednika.

Procjenjuje se da je u opkoljenom istočnom Alepu između 250.000 i 300.000 civila, koji bi prema UN-u, do sredine kolovoza mogli ostati bez hrane, piše Guardian.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene