448974
448974
448974
448974
448974

STVARAJU NOVI ŽIVOT Fotografija koja izaziva zabrinutost i suosjećanje

  • , 04.09.2016., 15:45
  • Autor:
  • komentara

Sirijski dječaci osvježenje i zabavu pronašli u improviziranom bazenu, odnosno krateru bombe ispunjenom vodom.

 
 
 
 
Djeca u Siriji, arhivska fotografija (Foto: AFP)
Djeca u Siriji, arhivska fotografija (Foto: AFP)

Protuvladina medijska grupa Aleppo AMC koja djeluje u ratom razorenom gradu, na svojoj Facebook stranici je objavila fotografiju na kojoj su sirijski dječaci osvježenje i zabavu pronašli u improviziranom bazenu, odnosno krateru bombe ispunjenom vodom nastalom u raketnim napadima na pobunjeničku četvrt Šeik Said.

Pod fotografijom koja izaziva zabrinutost i suosjećanje, unatoč tome što je vidljivo da djeca uživaju plivajući i skačući u 'bazen' piše: "Što god Asad napravio u Alepu, život se nastavlja".

Oko bazena nastalog od kratera bombe su ruševine, a autori fotografije Aleppo AMC pored fotografije pišu da djeca jednostavno nastoje stvoriti "nov život" i igrati se na bilo kojem mjestu u gradu, bez obzira na to je li riječ o ruševini ili krateru od bombe ispunjenom vodom.

U dijelu grada pod vlašću pobunjenika u kojemu traju žestoki sukobi, zajedno s roditeljima zarobljene su stotine sirijske djece. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se