Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nova vrsta oružja'

Sirijci prozivaju Izrael: Gađali su nas bombama s osiromašenim uranom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neidentificirani sirijski dužnosnik odan režimu Bašara al-Asada tvrdi da su u nedavnim izraelskim zračnim napadima na okolicu Damaska korištene bombe s osiromašenim uranom.

Izrael je koristio bombe s osiromašenim uranom u napadu na Siriju, izjavio je u ponedjeljak za televizijsku mrežu Russia Today jedan visoki dužnosnik u sirijskom vojnom postrojenju koje su napale izraelske zračne snage.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

On je rekao da je Izrael koristio "novu vrstu oružja" te da su se eksplozije osjetile kao potres.

"Nakon toga se pojavila ogromna zlatna vatrena gljiva. To nam govori da je Izrael koristio bombe s osiromašenim uranom", rekao je izvor koji je bio nedaleko od mjesta napada u predgrađu Damaska u nedjelju ujutro.

>> VIDEO Ovo je mjesto koje su izraelski avioni sravnili sa zemljom

Izvor je također izjavio da je svrha napada više poslužila u političke nego u vojne svrhe. "Nekoliko civilnih tvornica i zgrada je uništeno. Meta je bilo obično skladište oružja. Bombardiranje je bilo ultimatum nama i nije imalo strateški motiv", ustvrdio je.

Zapadni obavještajni izvori rekli su za medije da je izraelski napad bio usmjeren na iranske rakete namijenjene Hezbolahu, ali je sirijski izvor to demnatirao. "Nije bilo vrijedne opreme na toj lokaciji. Sve je uklonjeno nakon prijašnjeg napada na postrojenje. Vojni gubici u ovom napadu su zanemarivi", istaknuo je on. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene