Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duža od 15.000 kilometara

Ukinuta najduža zrakoplovna linija na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najduža komercijalna zrakoplovna linija na svijetu ukinuta je u ponedjeljak pošto je posljednji zrakoplov na toj liniji nakon 19 sati izravnog leta iz New Yorka sletio u zračnu luku u Singapuru.

Zrakoplov na letu SQ 21 sletio je u zračnu luku Changi i tako okončao liniju Singapore Airlinesa između Singapura i New Yorka, staru devet godina, kao što je bilo najavljeno prije oko godinu dana.

Porast cijena goriva je tu liniju dužu od 15.000 kilometara učinilo neisplativom, rekli su analitičari.

>>
VIDEO Golemi Boeing slučajno sletio na krivi aerodrom

Na letu iz zračne luke Newarka, blizu New Yorka, bilo je samo sto putnika, i svi su bili u business klasi, plativši kartu 14.000 singapurskih dolara (8.200 eura) u oba smjera.

Veza Singapur-New York i dalje postoji, ali sa slijetanjem u Frankfurtu.

Najduže linije na svijetu sada su Dubai-Houston, Dubai-Los Angeles i Johannesburg- Atlanta i na njima letovi traju po 16 sati, prema Centru za zrakoplovstvo iz Australije. (Hina)
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Marko Biočina, reporter Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV Poskupljenje goriva Što nam slijedi ako se ostvari crni scenarij i dođe do prekida transporta nafte: "Cjenovni udar već je u Hrvatskoj" Benzinska crpka loša vijest Novi udarac po džepu za vozače: Od utorka poskupljuje gorivo

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene