448228
448228
448228
448228
448228

BRITANCI MORAJU PLATITI ZA BREXIT 'Ne smijemo im dopustiti da zadrže 'lijepe stvari' koje nosi EU'

  • , 29.08.2016., 10:08
  • Autor:
  • komentara

Njemački čelnici upozoravaju - Brexit treba provesti na odgovoran način, Britanci moraju platiti.

 
 
 
 
Brexit (Foto: Getty)
Brexit (Foto: Getty)

Njemački vicekancelar Sigmar Gabriel upozorio je na opasnosti koje čekaju Europsku uniju ukoliko se istupanje Ujedinjenog Kraljevstva ne odradi na adekvatan način. Gabriel je ustvrdio kako će EU potonuti ako i ostale zemlje odluče slijediti primjer Britanaca koji očekuju zadržati sve lijepo što Europa nudi, a ne imati nikakvu odgovornost.

'Brexit je loš, ali neće nas to toliko koštati ekonomski koliko će predstavljati psihološki problem i potencijalno politički problem. Ako pogrešno organiziramo Brexit, bit ćemo u velikim problemima, zato se moramo pobrinuti da ne dozvolimo Britancima da zadrže lijepe stvari iz EU, nazovimo ih tako, a da pritom nemaju nikakvu odgovornost', kaže Gabriel, ujedno u njemački ministar gospodarstva.

Angela Merkel proteklog je tjedna održala niz razgovora s ostalim europskim čelnicima s ciljem rasprave o Brexitu. Njen zaključak je kako ostale zemlje EU moraju pažljivo slušati jedna drugu te da se ne smije brzati s donošenjima pojedinih političkih odluka.

U međuvremenu, britanska premijerka Theresa May ovog će tjedna započeti sa sastancima kabineta ne bi li se formirao okvir za istupanje iz EU.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se