Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će oštro

BRITANCI MORAJU PLATITI ZA BREXIT 'Ne smijemo im dopustiti da zadrže 'lijepe stvari' koje nosi EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački čelnici upozoravaju - Brexit treba provesti na odgovoran način, Britanci moraju platiti.

Njemački vicekancelar Sigmar Gabriel upozorio je na opasnosti koje čekaju Europsku uniju ukoliko se istupanje Ujedinjenog Kraljevstva ne odradi na adekvatan način. Gabriel je ustvrdio kako će EU potonuti ako i ostale zemlje odluče slijediti primjer Britanaca koji očekuju zadržati sve lijepo što Europa nudi, a ne imati nikakvu odgovornost.

Pročitajte i ovo Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer" Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu

'Brexit je loš, ali neće nas to toliko koštati ekonomski koliko će predstavljati psihološki problem i potencijalno politički problem. Ako pogrešno organiziramo Brexit, bit ćemo u velikim problemima, zato se moramo pobrinuti da ne dozvolimo Britancima da zadrže lijepe stvari iz EU, nazovimo ih tako, a da pritom nemaju nikakvu odgovornost', kaže Gabriel, ujedno u njemački ministar gospodarstva.

Angela Merkel proteklog je tjedna održala niz razgovora s ostalim europskim čelnicima s ciljem rasprave o Brexitu. Njen zaključak je kako ostale zemlje EU moraju pažljivo slušati jedna drugu te da se ne smije brzati s donošenjima pojedinih političkih odluka.

U međuvremenu, britanska premijerka Theresa May ovog će tjedna započeti sa sastancima kabineta ne bi li se formirao okvir za istupanje iz EU.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene