Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Krater na 'kraju svijeta'

Sibirski misteriji: Nakon divovskog kratera pojavile se dvije nove rupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije nove, manje, ali formom slične rupe, predstavljaju novi izazov za znanstvenike.

Dvije nove  rupe pojavile su se u Sibiru, niti dva tjedna nakon pojave  misterioznog divovskog kratera na polutotuku Yamal. Jedna od njih je u istoj regiji na sjeveru Rusije, a druga na poluotoku Taymyr. Obje su uočili stočari koji su zamalo upali u njih, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrivene nove rupe VIDEO Jesu li klimatske promjene odgovorne za misteriozne kratere? Slika nije dostupna Misija kod kratera Znanstvenici u misterioznoj rupi na 'kraju svijeta': Evo što su snimili!

Izvornu rupu uočio je pilot helikoptera i odmah je privukla pozornost javnosti. Sada to isto rade dvije manje, ali formom slične rupe. Predstavljaju novi izazov za ruske, ali i druge znanstvenike.

'Teorije se kreću od meteorita, zalutalih raketa, umjetnih podvala i vanzemaljaca', izvijetili su ruski mediji o mogućim uzrocima njihova nastanka.

VIDEO Misteriozan krater pojavio se na 'kraju svijeta'!

Krater u regiji Yamal promjera je oko 15 metara. Onaj na poluotoku Taymyr još je manji, promjera četiri metra.

Kada se pojavio prvi krater znanstvenici su pokrenuli istragu, a članica tima Anna Kurchatova rekla je da je riječ o mješavini vode, soli i plina koja je uzrokovala podzemnu eksploziju, što je posljedica globalnog zatopljenja.

Nakon pojave dviju novih rupa znanstvenica Marina Leibman rekla je kako je vidjela slike i da bez sumnje moraju proučiti sve takve formacije. 'Potrebno je moći predvidjeti njihovu pojavu', rekla je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene