Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije transplantacije

Šestogodišnja djevojčica živi s trećim srcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amy Ferguson ima šest godina i svoje treće srce.

Amy se razboljela 2006. i očekivalo se da će umrijeti unutar 24 sata. Doktori su dijagnosticirali infekciju aorte koja je uništavala njezino srce. Bila je na transplantaciji u Great Ormond Street Hospital u Londonu. Međutim, unatoč lijekovima njezino tijelo odbacivalo je organ i dvije godine kasnije opet je završila u bolnici. Doktori su odredili da joj je potrebna još jedna transplatacija.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Doktori u operacijskoj sali, ilustracija RADOST I NADA Dar koji život znači: Sven ima samo 15 godina i novo srce - "Na Badnjak će ubuduće slaviti svoj drugi rođendan"

Unatoč komplikacijama, 9-satna operacija bila je uspješna i prošli tjedan Amy se vratila u školske klupe u Dublinu, prenosi Daily Mail. Doktori nisu očekivali da će preživjeti. Dapače, Amy je vrlo živa te trenira za školski sportski tjedan. 'Nakon svega što je prošla ona je još uvijek sretna djevojčica koja želi nastaviti sa životom', rekla je njezina 39-godišnja majka Veronica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene