Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više ljudi poginulo

Omiljeno i Hrvatima: Eksplozije u popularnom turističkom odredištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje četiri osobe su poginule, a mnogo je i ranjenih u seriji eksplozija na nekoliko lokacija u četvrtak navečer i u petak ujutro na Tajlandu, objavile su u petak vlasti.

Dvije su osobe poginule nakon što su bombe eksplodirale u popularnom turističkom odredištu Hua Hinu, jedna je poginula u Surat Thaniju, 400 kilometara južnije i jedna u Trangu. Nekoliko eksplozija pogodilo je i mjesto Phuket u petak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju" Granatiranje grada Donecka Rat u Ukrajini Rusi objavili: "Najmanje 25 mrtvih u ukrajinskom granatiranju tržnice"; Prethodno udarili i na tvornicu oružja

Ukupno je zabilježeno 11 eksplozija u pet provincija na jugu Tajlanda.

Ni jedna skupina nije zasad preuzela odgovornost, ali sumnja pada na lokalne separatističke pobunjenike. Policija je također rekla da eksplozije nemaju veze s međunarodnim terorizmom već su djelo lokalnih pobunjenika.

"To nije teroristički napad. To je lokalna sabotaža", rekao je glasnogovornik lokalne policije Piyapan Pingmuang na konferenciji za novinare u Bangkoku.

Prve dvije eksplozije dogodile su se u četvrtak navečer malo prije ponoći ispred jednog puba u ljetovalištu Hua Hin, 198 kilometara od Bangkoka. U Hua Hinu su zabilježene ukupno četiri eksplozije, u Surat Thaniju dvije, te dvije u resortu Phuket.

Eksplozije su se dogodile u vrijeme kada turisti hrle u Hua Hin na dugi vikend zbog proslave rođendana tajlandske kraljice Sririkit, što je također i Majčin dan u Tajlandu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene