Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mučni detalji

Detalji seksualnog skandala koji je užasnuo svijet: Modni mogul organizirao orgije, posrednici mu podvodili mladiće koje su iskorištavali, drogirali, brijali

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Mike Jeffries (79), bivši izvršni direktor modne kuće Abercrombie & Fitch, i njegov partner Matthew Smith (60) suočeni su s optužbama za iskorištavanje muškaraca za seksualne odnose i orgije koje su organizirali diljem svijeta.

Istraga BBC-ja otkrila je da je dvojac imao organiziranu mrežu posrednika koji bi pronalazili mladiće koje bi onda njih dvojica seksualno iskorištavala. U sklopu dvogodišnje istrage BBC je razgovarao s 12 muškaraca koji su opisali prisustvovanje događajima koji su uključivali seksualne odnose za Mikea Jeffriesa i njegova partnera te su bili iskorištavani ili zlostavljani između 2009. i 2015. godine na lokacijama u Londonu, Parizu, Veneciji, Marakešu, Karibima...

Jeffries i Smith cijeli slučaj nisu komentirali, ali posrednik para James Jacobson zanijekao je bilo kakvu krivnju i rekao da su muškarci ušli u te događaje "širom otvorenih očiju".

Muškarci su rekli da ih je regrutirao spomenuti posrednik, za kojeg su rekli da mu nedostaje nos prekriven flasterom od zmijske kože, koji je identificiran kao James Jacobson. BBC je proveo opsežnu provjeru činjenica svjedočanstava muškaraca, koja su imala zapanjujući broj sličnosti.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević (Ne)popularni model Sedam novih mjera za odvajanje otpada: Velike promjene na zelenim otocima, pogledajte što će biti s plavim i žutim vrećicama po cesti

Nekolicina mladića tvrdi da im nije bilo rečeno da se intimni odnosi podrazumijevaju, međutim drugi su priznali da su znali, ali ne i da će raditi određene stvari te da su se osjećali prisiljeni. Svi su bili plaćeni.

"Jasno mi je stavio do znanja da se neću sastajati sa Mikeom osim ako mu ne dopustim oralni seks. Bio sam paraliziran", rekla je jedna žrtva.

U Hamptonsu je David Bradberry rekao da je razgovarao s Jeffriesom i Smithom o svojim težnjama da bude A&F model. Kasnije je, rekao je, Jeffries držao drogu koja može izazvati jaku vrtoglavicu i dezorijentaciju - i seksao se s njim.

Muškarci koji su prisustvovali tim događajima rekli su BBC-ju da bi se Mike Jeffries i Matthew Smith upustili u seksualne aktivnosti s otprilike četiri muškarca ili bi ih "usmjerili" da se seksaju jedan s drugim. Nakon toga muškarci su rekli da im je osoblje na događaju dalo kuverte pune tisuća dolara u gotovini.

Prije susreta angažiran je osobni frizer koji je obrijao dlake na tijelu nekih muškaraca koji su prisustvovali događajima, a to iskustvo su neki opisali kao dehumanizirajuće.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1000 optužbi Užasno otkriće: Socijalni radnik 15 godina silovao i zlostavljao djecu, a pornografske snimke dijelio na dark webu

Svi su muškarci rekli da su morali potpisati ugovor o tajnosti podataka. Rekli su da su imali malo vremena za čitanje i da im nije dopušteno zadržati kopije, ali su shvatili da će biti tuženi ako progovore.

Mala skupina osobnog osoblja Jeffriesa, koji su nosili uniforme A&F-a, nadzirala je muškarce, čak i tijekom seksualnih činova, i davala im novac.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Teška prometna nesreća Tragedija kod Lipika: 19-godišnji mladić sletio s ceste, preminuo u bolnici

Žrtva Barrett Pall rekao je da mu je stariji model rekao da ne mora raditi ništa što ne želi, ali je sugerirao da što dalje ide, to bolje za njega, čime je aludirao na prilike za karijeru.

Alex, heteroseksualni muškarac tada u svojim 20-ima, rekao je da je bio na audiciji kod Jacobsona, koji je pohvalio njegov ples, ali je zahtijevao da dovrši posao tako što će s njim imati oralni seks.

Prisjetio se kako je nekoliko tjedana nakon toga odletio u Marakeš na događaj na kojem je treba plesati. Ali u trenucima njegova plesa Jeffries ga je pokušao poljubiti. Nakon plesa je rekao da je otišao sakriti se u stražnju sobu gdje je zaspao. Probudio se s kondomom u sebi i vjeruje da mu sipali drogu u piće.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene