Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usporedio situaciju s Praškim proljećem

Šef britanske tajne službe pozvao nezadovoljne Ruse da im se priključe: "Njihove tajne bit će sigurne s nama"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Čelnik britanske inozemne tajne službe MI6 u srijedu je pozvao Ruse zgrožene ratom u Ukrajini da se udruže s tom agencijom kako bi stali na kraj agresiji.

Šef britanske inozemne tajne službe MI6 u srijedu je pozvao ruske građane koji ne podržavaju rat u Ukrajini da se udruže s agencijom da bi lakše stali na kraj agresiji. 

U drugom govoru otkad je postao čelnik MI6-a 2020. godine Richard Moore rekao je kako je mala vjerojatnost da će Rusija ponovno postići zamah u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Poplava došla do zidova Taj Mahala Posljedice klimatskih promjena VIDEO Katastrofalne poplave u Indiji: Voda prvi put došla do zidova Taj Mahala

Govoreći u britanskom veleposlanstvu u Pragu, čelnik obavještajaca usporedio je trenutačnu situaciju u Ukrajini s Praškim proljećem iz 1968., koje su sovjetske vlasti ugušile.

"Dok svjedoče podmitljivosti, unutarnjim sukobima i bešćutnoj nesposobnosti svojih vođa - ljudskom faktoru u najgorem izdanju - mnogi Rusi suočeni su s istim dilemama kao i njihovi prethodnici 1968.", kazao je.

Pročitajte i ovo Cesta kod Zagvozda - 5 nedovršena cesta FOTO Pogledajte čudnovatu cestu kod Zagvozda koja ne vodi nikamo

"Pozivam ih da učine ono što su učinili i drugi u proteklih 18 mjeseci - da nam se pridruže. Naša su vrata uvijek otvorena. Njihove tajne bit će sigurne s nama i zajedno ćemo raditi na zaustavljanju krvoprolića", poručio je. 

Moore je u svom govoru rekao i kako je pokušaj pobune skupine Wagner u lipnju pokazao da je ruski predsjednik Vladimir Putin pod pritiskom te je optimističan u vezi s uspješnošću ukrajinske protuofenzive.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene