Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE PREKIDATI SVE VEZE S MOSKVOM

Bivši njemački kancelar Schroeder: "Rat i patnje u Ukrajini moraju se zaustaviti..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder, koji je blizak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i ruskim energetskim sektorom, osudio je u četvrtak rusku invaziju na Ukrajinu, ali i pozvao da se ne prekidaju posve veze s Moskvom.

"Rat i patnje koje on donosi za stanovnike Ukrajine moraju se zaustaviti što je moguće prije. To je odgovornost ruske vlade", poručio je bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder na LinkedInu.

"Zadnjih se godina puno govorilo o pogreškama i propustima u odnosima između Zapada i Rusije. I bilo je puno pogrešaka - na obje strane", dodao je bivši njemački kancelar, koji je u vlastitoj zemlji postao nepoželjan zbog svojih uskih veza s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Ali interesi Rusije kada je u pitanju sigurnost ne opravdavaju korištenje vojnih sredstava", ocijenio je.

"Što se tiče budućnosti, treba paziti da neophodne sankcije ne presjeku posve političke, gospodarske i civilne veze koje još postoje između Europe i Rusije", savjetovao je 77-godišnji Schroeder, koji bi u lipnju trebao ući u nadzorni odbor Gazproma.

Schroeder je već član upravnog vijeća Rosnefta, prve ruske naftne kompanije, te odbora dioničara Sjevernog toka 2, kontroverznog rusko-njemačkog plinovoda koji je Njemačka u ponedjeljak suspendirala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna novi rat VELIKA GALERIJA Masovni prosvjedi protiv Putina: Pale ruske zastave, prosvjed protiv ruske agresije i u Zagrebu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Početak ratnih razaranja Što dosad znamo o ruskoj invaziji: Pogledajte s kojim je snagama Putin napao Ukrajinu

Njegove veze s Rusijom predmet su sve glasnijih kritika u Njemačkoj i zadnjih se tjedana govori da bi mu trebalo ukinuti povlastice koje koristi kao bivši kancelar.

I sadašnji kancelar Olaf Scholz nedavno se distancirao od svojeg bivšeg mentora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene